MAFY-kurssien ilmoitustaulu

Tälle sivulle on koottu kurssin käytännön järjestelyihin liittyvää tietoa MAFY:n lääkis-, DI- ja abi-kurssien oppilaille.

Valmennuskurssien ja etäkurssin aikataulut
Harjoituskokeet
Yhteystiedot käytännön asioissa
Tulostettava kaavio mallivastausten paloittaisesta hyödyntämisestä
Mitkä matematiikan kurssit tulee osata
Lääkiskurssin kaavaliite
Lukuarvotaulukot nelilaskinharjoittelua varten
Opiskeluvalmentajat
Biologian opetusvideot
Oikaisupyyntöohje

Valmennuskurssien ja etäkurssin aikataulut

Tästä linkistä löydät oman ryhmäsi aikataulun.. Sinun tulee tietää oman ryhmäsi tunnus, esim. TRAA1 tai KE2. Tunnuksesi on kerrottu s-postissa, jonka sait vahvistuksena ilmoittautuessasi kurssillemme. Jos tunnus ja viesti ovat hävinneet, niin kysy, mikä on ryhmäsi tunnus lähettämällä s-postia osoitteeseen info(ät)mafyvalmennus.fi .

Huomaa nämä asiat liittyen aikatauluihin:

  • Aikataulussa on kerrottu oppituntien ajat ja paikat. Näin voit jo nyt varata kalenterista ajan kullekin oppitunnille.
  • Lääkis- ja DI-kurssilla aikatauluun on merkitty myös koesalissa pidettävien harjoituskokeiden ajat. Harjoituskokeiden paikka ilmoitetaan lähempänä kurssin alkua.
  • Muut yksityiskohdat täydennetään aikatauluihin lähempänä kurssia. Opetuspäivät ovat tiedossa koko ajan, mutta vasta myöhemmin vahvistetaan minä päivinä on mitäkin oppiainetta. Abi- ja DI-kursseilla aikatauluihin lisätään myös kotikokeiden palautuspäivät, joka on sinulle tarpeellinen tieto sitten, kun kurssi on alkanut.
  • Mikäli tulostat aikataulun paperille, niin tulosta se siis uudestaan sitten, kun kurssi on alkanut ja kaikki haluamasi tiedot on merkitty aikatauluun!

Harjoituskokeet

Harjoituskokeiden päivät on kerrottu kurssin aikataulussa. Lääkiskurssilla kaikki kokeet tehdään salissa. DI-kurssilla osa kokeista tehdään kotona ja abikursseilla kaikki kokeet tehdään kotona. Kurssin aikataulussa on kerrottu salikokeiden päivät ja kotikokeiden palautuspäivät.

Harjoituskokeiden omalta ilmoitustaululta, löydät kurssin kuluessa kokeisiin liittyvää tietoa, kuten kulkuohjeet koepaikalle tai tilastotietoja.

Yhteystiedot käytännön asioissa

Kaikkien kurssien kurssipäällikköt ovat Viljami Suominen ja Timo Moisio. Parhaiten kurssipäälliköt tavoittaa info(ät)mafyvalmennus.fi osoitteesta sekä puhelimesta 045-639 9537. Käytä ensisijaisesti s-postia kurssien käytännön järjestelyihin liittyvissä asioissa.

Jos haluat antaa palautetta mistä tahansa kurssiin liittyvästä asiasta, anna se Antille, antti.suominen(ät)mafyvalmennus.fi .

Tulostettava kaavio mallivastausten paloittaisesta hyödyntämisestä

Mafynetin MAFY:n opiskeluopas-kurssissa mainitun tulostettavan kaavion mallivastausten paloittaisesta hyödyntämisestä voit ladata tästä. Jos olet valmennuskurssilla, niin kurssipaikalta löytyy monisteita valmiiksi tulostettuna. Ruoholahdessa monisteet löytyvät luokkatilojen aulassa olevasta mustasta kapeasta kirjahyllystä. Pukinmäessä kysy monistetta opettajaltasi.

Mitkä matematiikan kurssit tulee osata

Katso tästä, mitkä pitkän matematiikan lukiokurssit kannattaa harjoitella, jotta pärjäät hyvin fysiikan ja kemian laskujen kanssa. Kurssit MAA1 ja MAA2 tulee hallita kokonaan ja muista kursseista ne asiat, jotka edellä linkitetyssä pdf:ssä on merkitty. Sisällysluettelot ovat peräisin Sanoma Pro:n Pitkä matematiikka -kirjasarjasta. Jos asiat ovat sinulle täysin uusia, tee jokaisesta kappaleesta vähintään 10 tehtävää, joista osan tulee olla vaikeita tehtäviä. Tarvitset täydelliseen harjoitteluun aikaa noin 3,5 täyttä työviikkoa.

Lääkiskurssin kaavaliite

Tulosta itsellesi suomenkielinen tai ruotsinkielinen kaavaliite harjoittelua varten. 

LUKUARVOTAULUKOT NELILASKINHARJOITTELUA VARTEN

Tulosta itsellesi lukuarvotaulukot nelilaskinharjoittelua varten. Seuraa nelilaskinharjoittelussa Mafynetistä löytyviä ohjeita.

Lääkiskurssin Opiskeluvalmentajat

MAFY-valmennuksen lääkiskurssin oppilaanohjaaja

Jaakko Alasuvanto - Opiskeluvalmennustoiminnan johtaja
jaakko(dot)alasuvanto(ät)mafy.fi
Olen toiminut MAFY:lla kolme vuotta fysiikan ja matematiikan opettajana, ja aloitan nyt myös opiskeluvalmennustiimin vetäjänä. Töiden ohella suoritan toistaiseksi viimeistä vuottani Aalto-yliopistossa. Harrastuksiini kuuluu aktiivinen boulderkiipeily ja tanssi. Opiskeluvalmennuksen johtamisen ja kehittämisen lisäksi toimenkuvaani kuuluu tietysti itse valmennus! Uskon, että kokemukseni auttaa meitä löytämään sinulle toimivan opiskelurytmin ja opiskelumetodit.

MAFY-valmennuksen lääkiskurssin oppilaanohjaaja
Abdessalam Tadji
Olen 4. vuoden lääketieteen opiskelija Helsingissä ja toimin MAFY-valmennuksella kolmatta vuotta opiskeluvalmentajana. Olen saanut myös lääkiksestäkin jo jonkin verran kokemusta ihmisten kohtaamisesta mm. psykiatrian harjoittelujakson muodossa. Hain aikanani lääkikseen kaksi kertaa enkä ollut ekalla kerralla ihan sisäistänyt millaista valmistautumista sisäänpääsy vaatii, ja minkälaisia sudenkuoppia voi matkalla tulla vastaan. Haluan nyt aiempien vuosien ohjauskokemuksella sekä omalla hakukokemuksellani auttaa sinua saamaan eniten irti pääsykoevalmistautumisestasi. Voimme ohjauksen yhteydessä yhdessä pohtia yksilöllisesti lähtökohtasi huomioonottaen minkälainen lukusuunnitelma toimisi sinulle parhaiten!


Anniina Kyöttinen
Olen kolmannen vuoden hammaslääketieteen opiskelija Kuopiosta. Lääkikseen pyrkimisen ja sittemmin omien opintojeni ohessa olen toiminut urheiluvalmentajana ja psyykannut pelaajia tenniskentällä mahdollisimman hyviin suorituksiin. Nyt opiskeluvalmentajana haluan auttaa sinua yltämään parhaaseen mahdolliseen suoritukseen pääsykokeessasi. Ihmiset oppivat asioita eri tyyleillä. Etsitään sinulle sopivin opiskelutekniikka. Tehokkaalla valmistautumisella ja hyvällä motivaatiolla, elämää kuitenkin unohtamatta, kaikki on mahdollista. Olen tukenasi olitpa sitten ensikertalainen tai jo pääsykoekonkari. Valmistaudutaan lääkiksen pääsykokeeseen yhdessä!


Emilia Vaalamo
Opiskelen toista vuotta hammaslääketiedettä Helsingissä. Valmistuin lukiosta vuonna 2015, jonka jälkeen kävin valmistautumatta istumassa pääsykokeen läpi. Ovet lääkikseen aukesivat onneksi seuraavana vuonna suureksi osaksi MAFY:n loistavien materiaalien avulla. Omat pääsykoeluvut ja niiden tuomat haasteet ovat vielä tuoreessa muistissa, joten osaan samaistua hakijoiden fiiliksiin ja parhaani mukaan auttaa luku-urakassa. Haluan auttaa muitakin pääsemään sisään unelmiensa opiskelupaikkaan!.​


Ella Muhli
Olen toisen vuoden lääketieteen opiskelija Turun yliopistossa. Sisään pääsin toisella hakukerrallani, mitä ennen opiskelin pari vuotta biokemiaa. Pääsykokeeseen valmistautuminen vaati minulta niin tiukkaa aikataulutusta, laskurutiinin parantamista kuin uusien asioiden opetteluakin. Hetkeäkään en vaihtaisi pois, koska lääkiksessä opiskelu on käytännönläheistä ja todella mielenkiintoista. Opiskeluvalmentajana haluan auttaa sinua pääsemään omiin tavoitteisiisi pääsykokeeseen valmistautumisen eri osa-alueilla.​


Henrik Nupponen
Opiskelen toista vuotta Tampereen lääkiksessä, johon ovet avautuivat toisella hakukerralla. Suoraan lukiosta lukuinto eikä osaaminen riittänyt, mutta vuosi puolustusvoimissa nosti motivaation uudelle tasolle. Opiskeluasenteen muutos toi tuloksia. Valmennuksen avulla turhan pänttäyksen sijaan pystyin paneutumaan minulle vaikeisiin aiheisiin. Liikunta ja vapaa-aika olivat tärkeitä voimavaroja, joiden avulla pääsin perille saakka. Kokemani pohjalta olen valmis auttamaan sinulle sopivien opiskelumetodien ja rutiinien löytämisessä.​


Jani Välkki
Aloitin toisen vuoden lääketieteen opinnot Turussa. Olen nyt käynyt kahtena vuotena peräkkäin pääsykokeessa: vuonna 2016 pääsin sisälle Turkuun hammaslääketieteen puolelle ja viime keväänä yleislääketieteelliseen. Hakukertoja minulle on kertynyt kaiken kaikkiaan neljä ja näiden väliin mahtuu myös opintoja Aalto-yliopistossa. Matkan varrella olen kehittynyt paljon opiskelijana ja haluan nyt auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi. Vaikka valmistautuminen pääsykokeisiin on välillä stressaavaa, niin positiivinen ja rento fiilis auttaa kantamaan pitkälle!


Jenna Laakkonen
Opiskelen Kuopion lääkiksessä nyt ensimmäistä vuotta. Useiden omatoimisten hakukertojen jälkeen MAFY:n materiaalien, opettajien ja oponi avustuksella löysin puuttuneen itseluottamuksen ja opin virheistäni. Kurssilla järjestelmällinen työskentely sai minut sisäistämään tarvittavan ja saavuttamaan toivotun lopputuloksen. Opona haluan auttaa ja tsempata sinua omien kompastuskiviesi ylittämisessä. Tehdään yhdessä kaikkemme, jotta sinunkin unelmastasi tulee totta!


Lauri Lauma, lauri.lauma(at)mafyvalmennus.fi, 050-331 2095
Opiskelen Helsingin yliopistossa yleislääketiedettä. Olen onnistunut lääkiksen pääsykokeessa kahdesti - ensiksi pääsin opiskelemaan hampaalle ja kiinnostuttuani yleislääketieteestä osallistuin pääsykokeeseen uudestaan. Kokemusta pääsykokeeseen valmistumisesta siis löytyy. Lääketieteessä minua kiinnostaa erityisesti neurologia ja oppiminen. Vahvuuksiani ovat toimivien rutiinien muodostaminen ja resurssien optimoiminen. Harrastuksiini kuuluu musiikki, liikunta ja meditaatio.


Linda Jäntti
Opiskelen ensimmäistä vuotta hammaslääkiksessä. Pääsin sisään toisella hakukerralla ja molempina välivuosina kävin MAFY:n kurssin. Opin paljon ensimmäisellä kerralla tekemistäni opiskeluvirheistä, jotka osasin toisella yrittämällä välttää. Jaan mielelläni omat kokemukseni, jotta valmistautumisesta tulee mahdollisimman tehokasta. Haluan valmentaa iloisella asenteella sekä auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi!​


Linnea Hurri
Opiskelen tällä hetkellä ensimmäistä vuotta Helsingin lääkiksessä. Olen keväällä 2016 valmistunut ylioppilas ja ensimmäinen hakukertani sijoittuu samaiselle keväälle. Sisäänpääsy meni silloin sivu suun, koska en yksinkertaisesti ymmärtänyt, mitä vaaditaan kokeessa menestymiseen. Virheistä oppineena ja MAFY:n avulla toinen hakukevät meni suunnitelmien mukaan, ja silloin pääsinkin sisään. Oma pääsykoe vielä tuoreena muistissa vastaan mielelläni kaikkiin hakuprosessissa askarruttaviin kysymyksiin. Uskon, että saamme yhdessä suunniteltua juuri sinulle sopivan ja mielekkään lukusuunnitelman.


Maria Peura
Olen neljännen vuoden psykologian opiskelija, ja olen opiskelijavalmennustiimissä mukana tukemassa kaikkia lääkishakijoita mm. stressin, koejännityksen, ahdistuksen, motivaation ja elämänhallinnan ongelmien kanssa. Haluan auttaa kaikkia onnistumaan pääsykoeurakassa ja annan vinkkejä esimerkiksi rentoutumiskeinoihin, stressin- ja jännityksenhallintaan sekä siihen, kuinka opiskelu voi olla mukavaa ja innostavaa. Minuun voi olla yhteyksissä millon vain, niin sovitaan tapaaminen ja nähdään. Tapaamisilla mietitään yhdessä, miten ongelmat helpottuisivat, ja pääsykoeprosessi olisi mahdollisimman hyvä ja onnistunut. Tsemppiä kaikille opiskeluun!.​


Maura Kere
Opiskelen toista vuotta lääkiksessä Karolinska Institutetissä Tukholmassa. Vaikka olenkin tiennyt jo kauan, että haluan lääkäriksi, ei tie lääkikseen ollut minulle viivasuora, vaan sisälsi mm. opiskelua Aalto-yliopistossa sekä tutkimustyötä pääsykoelukemisen ohessa. Lääketieteen opintojen, elokuvien, kokkaamisen ja urheilemisen lisäksi olen todella kiinnostunut ihmismielestä ja erityisesti oppimisesta, ja haluankin sen takia parhaani mukaan ohjata sinua löytämään sinulle parhaiten sopivan opiskelurytmin, -rutiinit ja -tyylin – unohtamatta muita elämän osa-alueita!


Max Lehtinen
Olen ensimmäisen vuoden opiskelija yleislääkiksessä Helsingissä ja viimeistelen samalla opintojani Helsingin oikiksessa. Useamman vuoden pääsykoerupeaman jälkeen yliopistoon pyrkiminen on tullut minulle hyvin tutuksi. Tästä kokemuksesta minulla onkin paljon annettavaa lääketieteellisille aloille hakeville. Uskon, että jokainen pystyy toteuttamaan unelmiaan, ja sopivalla opastuksella kynnys tavoittelemiisi opintoihin on matalampi ja polku vähemmän kuoppainen. Yhdessä onnistumme!


Michał Podleśny
Pääsin ylioppilaaksi 2015, jolloin hain ensimmäistä kertaa yleiselle. Toisen kerran valmistautuessani pääsykokeeseen opiskelin ohella Oulun Yliopistossa luonnontieteitä ja keväällä 2016 jäin 2,5p päähän. Kovan työn ja lukemattomien tehtävien jälkeen ovet Oulun lääkikseen avautuivat 2017. Pääsykoeurakan aikana kiinnostuin äärimmäisen paljon oppimisesta ja ihmismielestä. Haluan auttaa muitakin saavuttamaan unelmansa heille sopivimmilla menetelmillä! Ymmärrän kokemuksen kautta kuinka tärkeitä itselle sopivat rutiinit ja opiskelutekniikat ovat, sillä oma hakuprosessi on vielä tuoreena mielessä.

MAFY-valmennuksen lääkiskurssin oppilaanohjaaja
Sami Reinikainen
Olen neljännen vuoden hammaslääketieteen opiskelija Helsingissä. Oma luku-urakkani lääkikseen oli monia mutkia täynnä ja olen joutunut kehittämään opiskelutekniikoitani sekä ennen että jälkeen sisäänpääsyn. Nyt jaan mielelläni tietojani ja kokemuksiani sinun kanssasi, jotta voimme tehdä keväästäsi mahdollisimman tehokkaan ja mukavan.


Samuli Kaivola
Toinen vuosi pyörähti osaltani käyntiin Helsingin lääkiksessä yleisen puolella. Nautin ensimmäisestä vuodesta erittäin paljon ja odotan innolla tulevaa. Opiskelun lisäksi toimin vuosikursimme emäntänä/tapahtumavastaavana, toimin opona ja liikun paljon. Järkevä ja tehokas ajankäyttö on tämän mahdollistamisen a ja o. Mafynetti oli minulle neljännellä hakukerralla toisen opiskelupaikan ja työn ohella erittäin hyvä väline ajankäyttöni maksimointiin ja uskon, että se on sitä sinullekin!


Santeri Salo
Olen neljännen vuoden kandi Helsingistä ja nyt käynnistyy kolmas vuoteni opona. Sekä lääkis, että yhtä lailla opiskeluvalmennus ovat käyneet yhä mukavammaksi vuosien karttuessa. Itse hain aikanaan viisi kertaa ennen kuin pääsin opiskelemaan haluamaani alaa. Näistä kaikista vuosista onkin ollut tässä työssä hyvä ammentaa vinkkejä tuleville kollegoille. Autan oppilaita kokemuksella ja rennolla otteella kohti unelmiensa opiskelupaikkaa!


Sini Peura
Opiskelen toista vuotta eläinlääkiksessä ja sisään pääsin neljännellä yrittämällä. Taustalla on kaupallinen koulutus sekä jokunen vuosi työelämää. Pääsykokeisiin valmistauduin kokopäiväisen töissä käymisen ohella, jolloin työntäyteisen arjen keskellä avainasemaan nousivat aikatauluista kiinni pitäminen sekä selkeiden rutiinien ylläpito. Jouduin myös jatkuvasti kehittämään oppimistekniikoitani, jopa ainekohtaisesti. Jaan mielelläni kaikki hakuvuosieni aikana kertyneet vinkit, jotta pääsykokeeseen valmistautumisesi olisi mahdollisimman tehokasta ja mielekästä.


Sonja Kääriä
Opiskelen toista vuotta Turun hammaslääkiksessä. Valmistuin lukiosta vuonna 2015, jonka jälkeen pidin välivuoden ja keskityin täysillä lukemaan pääsykoetta varten. Suurelta osin MAFY:n materiaalien ansiosta pääsinkin heti seuraavana vuonna sisään. Pääsykokeisiin luku on vielä tuoreessa muistissa ja opiskeluvalmentajana autankin sinua kaikissa luku-urakkaan liittyvissä kysymyksissä ja hankaluuksissa oman kokemukseni pohjalta. Unelmien eteen on tehtävä kovasti töitä, mutta lopulta se kaikki on varmasti sen arvoista!​


Thomas Hyvärinen
Olen opiskellut Tampereen lääkiksessä kolme vuotta. Pääsykoevalmistautumisessa katson keskeisimmäksi hyvien elämäntapojen omaksumisen, valmistautumista jeesivän psykososiaalisen ympäristön, mielekkään rutiinin ylläpitämisen ja kyvyn pitkäjänteiseen, rehelliseen itsetarkkailuun. Olen utelias ja luova, luen paljon ja pidän liikunnasta. Lääkärin työssä jännittävimmäksi koen neurologiset ja psykiatriset ilmiöt.​


Paula Nurminen
Minun kohdallani Helsingin lääkiksen ovet vihdoin aukenivat kevään 2016 pääsykokeen myötä. Sitä ennen valmistuin 2014 lukiosta ja keväällä 2015 jäin 1,5 raakapistettä riman alle. Toisella hakukierroksellani MAFY:n materiaalit olivat pelastukseni, sillä niiden vuoksi ei tarvinnut enää plärätä samoja vanhoja lukion kirjoja kannesta kanteen. Opiskeluvalmentajana autan sinua kaikissa hakuprosessiin liittyvissä kysymyksissä karttuneen kokemukseni valossa; Liittyivät ne sitten motivaatioon, opiskelutekniikkaan tai muuhun elämänhallintaan.

Pilvi Villa
Opiskelen ensimmäistä vuotta Helsingin yleislääkiksessä. Lukion jälkeen aloitin maailmanpolitiikan opinnot, mutta melko pian ymmärsin, että haluankin lääkäriksi. Jouduin aloittamaan fykebi-aineiden opiskelun nollasta, ja alussa opiskelutekniikoissani oli parantamisen varaa. Keväällä 2017 menin MAFY:n kurssille ja noudatin tarkkaan MAFY:n ohjeita, keskityin hyvään opiskelutekniikkaan ja koetaktiikan hiomiseen. Panostin tällä kertaa myös yleiseen hyvinvointiin, ja tämä optimointi tuotti tulosta, kun pääsin kolmannella yrittämällä sisään! Opin hakujen aikana kantapään kautta, miten lääkiksen pääsykokeeseen kannattaa valmistautua, ja innolla odotan, että pääsen auttamaan hakijoita tekemään lukuprosessista mahdollisimman toimivan kokonaisuuden!


Pipsa Lunkka
Opiskelen toista vuotta yleislääkiksessä Helsingissä. Pääsin sisään toisella hakukerralla suunitelmallisuuden, hyvien rutiinien ja MAFY:n materiaalien avulla.
Opona haluan auttaa sinua omien kokemuksieni avulla kohti unelmiesi opiskelupaikkaa ja ammattia. Uskon, että yhdessä löydämme sinulle parhaan mahdollisen tavan valmistautua pääsykokeisiin.
Vaikka pääsykokeisiin valmistautuminen ei ole helppoa, niin omien unelmien eteen tehty työ kannattaa varmasti.


Venla Lindström
Opiskelen nyt toista vuotta Turun yleislääkiksessä. MAFY-valmennuksen siivittämänä ja omia opiskelutekniikoita parantamalla pääsin sisään toisella hakukerralla. Pääsykoemenestyksen edellytyksenä ovat mielestäni erityisesti rutiini, ajan optimointi ja itseensä uskominen. Lääkikseen hakeminen voi olla rankkaa, mutta sisäänpääsy ei ole mahdotonta. Haluan tsempata ja jakaa kokemuksiani pääsykokeeseen valmistautumisesta, jotta hakuprosessi olisi sinulle mahdollisimman mielekäs. Omia unelmiaan kannattaa tavoitella!


Viivi Rintanen
Opiskelen toista vuotta hammaslääketiedettä ja ensimmäistä vuotta lääketiedettä Helsingin yliopistossa. Viisivuotinen hakuhistoriani on tapahtumarikas ja siihen sisältyi niin kasvatustieteen opintoja kuin neljän lapsen saaminen. Haastavassa elämäntilanteessa pääsykokeeseen valmistautumisessa tärkeää on käyttää rajallinen aika ja energia mahdollisimman optimaalisesti. Uskon voivani auttaa sinua pääsykoevalmistautumisessasi ja tsemppaamaan sinua kohti unelmiesi opiskelupaikkaa ja ammattia. Ei ole väliä kuinka monta kertaa kaadut vaan kuinka monta kertaa nouset ylös.

Opiskeluvalmennuksen kehittäjät

MAFY-valmennuksen lääkiskurssin oppilaanohjaaja
Antti Suominen
Olen toinen MAFY:n perustajista ja johdan MAFY:a. Olen kehittänyt Mafynetti-ohjelman konseptin ja teen siihen fysiikan ja matematiikan materiaalia. Olen tehnyt opiskeluvalmennusta kursseillamme koko MAFY:n historian ajan. Nykyään roolini opiskeluvalmennuksessa on pitää kullekin ryhmälle ja koko lääkisporukalle yhteiset tilaisuuksia kuten esimerkiksi koestrategian yhteisesti harjoituskokeiden alussa. Lisäksi kierrän säännöllisesti luokissa ja tutustun jollain tasolla kaikkiin ihmisiin - luultavasti mekin tulemme vaihtamaan muutaman sanan. Käyntieni tarkoitus on varmistaa, että sinulla ja kaikilla kurssilaisillamme on hyvä olla ja olet saanut meiltä tarvitsemasi tuen luku-urakassasi. Kerro siis minulle, miten sinulla menee ja anna palautetta. Muut opiskeluvalmentajat auttavat sinua oppimistekniikassa ja kaikessa muussa lääkisharjoitteluun liittyvässä.


Kasperi Soininen
Opiskeluvalmennustoiminnan kehittäjä
Opiskelen kolmatta vuotta Helsingin lääketieteellisessä ja olen perustin MAFY:n opiskeluvalmennustiimin. Tiimin vetovastuu on nyttemmin siirtynyt Jaakolle.
Uskon, että jokainen voi löytää oppimisen riemun oikeilla työskentely- ja opiskelutavoilla sekä riittävällä tuella. Tämänhetkisissä lääkisopinnoissani kiinnostavinta ovat neurotieteet ja tulen erikoistumaan psykiatriaan.

Biologian opetusvideot

Tämä lista sisältää eri aihepiireistä sopivan lyhyitä ja selkeitä videoita. Lista täydentyy ajan myötä, tällä hetkellä se on vielä epätäydellinen. Lista myös elää, jos esimerkiksi jokin video ei ole enää saatavilla, se korvataan vastaavalla.

2. kurssi - DNA ja geeni
DNA:n pakkautuminen, replikaatio ja proteiinisynteesi kolmiulotteisesti  
DNA:n replikaatio tarkemmin (suunnat)  
DNA:sta proteiiniksi proteiinisynteesi     

2. kurssi - Energian sitominen
Fotosynteesin valoreaktiot       
Fotosynteesi, valo- ja pimeäreaktiot (engl. tekstitys)

2. kurssi - Solun rakenne
Interaktiivinen solu kasvisolu/eläinsolu
Interaktiivinen bakteerisolu    

2. kurssi - Solun jakautuminen
Meioosi           
Mitoosi           

4.kurssi - Aistit
Kuuloaisti           

4.kurssi - Alkionkehitys
Gastrulaatio
Neurulaatio 
          
Hermostoputken muodostuminen
Alkion taipuminen

4. kurssi - Hermosolun toiminta
Aktiopotentiaali
Synapsin toiminta       

4. kurssi - Immuunipuolustus
Soluvälitteinen immuunireaktio ja B-solujen vasta-ainetuotanto       

4. kurssi - Lihassolun supistuminen
Aktiini- ja myosiinifilamenttien liukuminen toisiaan vasten

4.kurssi - Maksa
Maksan verenkierto     
Veren sekoittuminen sinusoideissa
Maksan pikkulohkojen toiminta: bilirubiinin poisto, glukoosin varastointi, glukoneogeneesi, urean poisto lopeta kohdassa 2:30       

4.kurssi - Munuaiset
Munuaisen rakenne ja nefronin toiminta       

4.kurssi - Nivelet
Polvilumpion toiminta       

4.kurssi - Sydän
Systole ja diastole       

5. kurssi - Geenitekniikka
Kloonaus periaate      
PCR 
Sekvensointi (Sanger)      
Sekvensointi    (Sanger)       

5. kurssi - Syöpä
Mutaatiot, niiden korjaaminen

 

OIKAISUPYYNTÖOHJE


Jos lääkiksen ovet eivät tänä vuonna auenneet, kannattaa vielä varmistaa, onko sinulla aihetta oikaisupyyntöön. Joku MAFY-valmennuksen kurssilaisista pääsee oikaisupyynnön kautta sisään lääkikseen keskimäärin joka vuosi.

Toimi näin:

1) Tarkista pääsykokeen vastaukset

Tutustu pääsykokeen hyvän vastauksen piirteisiin ja pisteytä omat vastauksesi likimääräisesti.
Jos valinnan tuloksista riippumatta olet mielestäsi alle kymmenen raakapisteen (todelliset kokeesta saatavat pisteet ilman skaalausta) päässä sisäänpääsystä, tai et lainkaan muista koevastauksiasi, jatka kohtaan 2.

2) Tilaa kopiot pääsykokeen vastauspapereista. Pidä kiirettä!

Voit tilata kopiot vastauspapereistasi kotiin tai sähköpostiisi tai noutaa ne koepaikan hakijapalvelun toimistosta. Varmista vielä hakijapalvelusta oman hakukohteesi käytäntö! Vertaa vastauksiasi hyvän vastauksen piirteisiin. Tarkista saamasi pisteet ja varmista, että ne on laskettu oikein eikä yhteispisteitä puutu. Käy läpi monivalinnat ja varmista, ettei kone ole tulkinnut kumittamaasi jälkeä vääräksi vastaukseksi (tämä on yleisin virhe monivalintojen pisteytyksessä!).

3) Jos löysit virheen pisteytyksestä tai pistemäärien laskennasta, tee oikaisupyyntö

Tehtävän pisteytyksestä täytyy löytää joku selkeä virhe (esim. tarkastaja ei ole huomannut, että olet laskenut jonkun kohdan oikein, jos käyttämäsi tapa on erilainen kuin hyvän vastauksen piirteissä) tai tietty tehtävä on pisteytetty eri tavalla jonkun muun samaan hakukohteeseen hakeneen pisteytykseen verrattuna. Etenkin jälkimmäinen on tärkeä kriteeri lisäpisteiden saamisessa.

Viime vuosina pisteytykset ovat olleet todella yhtenäisiä hakijoiden välillä. Lisäpisteitä ei ole oikaisupyynnöissä annettu edes epäloogisesti tai suorastaan virheellisesti pisteytetyistä tehtävistä, jos pisteytys on kuitenkin ollut samaan hakukohteeseen hakeneiden välillä yhtenäinen.

Erilaisissa nettiryhmissä on ollut viime vuosina jaossa toisten hakijoiden vastauspapereita. Jos löydät epäjohdonmukaisuuden sinun ja jonkun toisen samaan hakukohteeseen hakeneen henkilön pisteytysperusteissa, pyydä kyseiseltä henkilöltä lupa käyttää hänen vastauspaperiaan omassa oikaisupyynnössäsi. Liitä vertaileva vastaus siihen tehtävään, johon haet oikaisua. 

Tarkemmat oikaisupyynnön ohjeet löydät oman hakukohteesi hakijapalvelun ohjeista. Löydät ne esimerkiksi Googlen avulla käyttämällä hakusanoina tiedekuntaa ja sanaa ”oikaisupyyntö”. Voit myös tarvittaessa soittaa hakijapalveluun ja kysyä neuvoa. Muista varmista oikaisupyynnön aikataulu! Yleensä oikaisupyynnön täytyy olla perillä 14.7. mennessä, joten toimi ripeästi, mutta palauta oikaisupyyntö vasta viimeisinä päivinä, jotta ehdit saamaan vertailtavia vastauksia.   

Henri, kevään -10 TKK-kurssi
Tunsin molemmat opettajat entuudestaan ja olin tykästynyt heidän opetustyyliinsä, joten armeijan jälkeen heidän valmennuskurssi oli itsestään selvä valinta. Odotin paljon ja sain silti yllättyä positiivisesti useaan kertaan. Esimerkiksi tunneilla käytetty oppimateriaali oli kuin harava, jolla unohtuneet ja aikanaan oppimatta jääneet asiat saatiin seulottua ja harjoiteltua kuntoon.